Nappi – Weewaddle Let’s Twist Again

Nappi (Weewaddle Let’s Twist Again) syntyi 7.9.2015 syntyi Lohjalla Niina Wessmanin kantanarttu Mairelle (Zorrazo Fairytale).

Lonkat: A/A, blup-indeksi 106
Kyynärät: 0/0
Silmät: terveet 21.1.2019, PRA N/N (terve, ei-kantaja)
Kilpirauhasarvot: terve (TSH, T4v ja tyreoglobuliini vasta-aineet tutkittu 2019)
Diluutio: D/D (terve, ei-kantaja)
Hyperurikosuria: G/G (terve, ei-kantaja)
Neuroaksonaalinen dystrofia (NAD): C/C (terve, ei-kantaja)
MyDogDNA genetic health index: 107

Näyttelyt: erinomainen 21.10.17 vesikoirien ER
Luonnetesti: 174p 18.5.2019
Nappi jalostustietokannassa

Nappi on hyvähermoinen, miellyttävä ja kaikin tavoin helppo koira, joka rakastaa olla ihmisten rapsuteltavana ja kaikessa mukana. Napin tullessa meille syksyllä 2015 esikoisemme oli 1,5-vuotias ja Napista tuli välittömästi luonteva osa pikkulapsiperhettä, johon tuli vielä toinen lapsi 2017 keväällä. Jos johonkin koiraan olen voinut lasten seurassa luottaa niin se on Nappi. Ensimmäinen koirani oli valitettavasti arvaamaton ja siitä jäi jonkinlainen trauma ja ylivarovaisuus itsellekin, mutta Napin kanssa sellaista huolen tunnetta ei vain tule. Toki silti yritämme ohjata ja opettaa lapsia käsittelemään Nappia nätisti.

Pikkulapsiarjessa Napin kanssa ei ole ehditty virallisesti harrastamaan mitään eikä valitettavasti muutenkaan ole käytännössä lainkaan koulutettu, vaikka intoa ja oppimiskykyä varmasti olisi ollut. Arjen muovaamana siitä on kuitenkin tullut varsin hyvätapainen koirakansalainen, jos nyt sukkien varastelua ei lasketa. Perrojen tapaan Nappi ilmoittaa vieraista ja yleensä pihalla ollessaan myös ohikulkijoista haukkumalla, muuta ovikelloa emme olekaan tarvinneet. Tämä piirre on perroissa niin syvällä, ettemme ole edes yrittäneet kitkeä sitä pois ja pieni vartiointivietti on omakotitaloasujan koiralle vain myönteinen asia. Saadaksemme mustaa valkoisella luonteesta Nappi on kuitenkin käytetty luonnetestissä saaden siitä erinomaiset pisteet ja muutamassa näyttelyssä vaihtelevin tuloksin. Ensimmäisessä näyttelyssään, perrojen erikoisnäyttelyssä se pärjäsi hienosti.

Rakenteeltaan Nappi on siro ja melko pienikokoinen (kotimittaus 42cm säkä, 14kg), lähes neliömäinen, sopusuhtainen ja hyvin narttumainen. Turkki on vähän pehmeä, mutta ollut hyvin helppohoitoinen, kuten perrojen turkki yleensäkin. Pienenä väritys oli valkea-ruskea, mutta aika nopeasti valkeat osat muuttuivat vaaleanharmaa/ruskeiksi. Napilla on tunnusomaisesti vasemassa kyljessä kallellaan oleva sydän. Napilla on pitkä, nätisti kaartuva ja herkästi heiluva häntä.

Nappi 3kk vanhana